Week 20

27 januari - 31 januari 2019

Blog stage atelier van Peppen

Hallo,

Afgelopen week was een prima week.

Maandag was een thuiswerk dag. Ik was rond 09:10 begonnen. Eerst had ik al het werk wat ik tot maandag van Annemarieke gefotografeerd had op de MyCloud gezet. Daarna had ik ongeveer 12 werken (met de ezel erbij) die ik gefotografeerd had bewerkt. Hierna had ik kort een pauze genomen en gebrainstormd voor mijn zelfportret. We zouden deze namelijk nog op dinsdag maken. Ik had hier ook schetsen en een moodboard voor gemaakt. Toen ik dit gedaan had, was ik verder gegaan met het bewerken van de foto's van het werk van Annemarieke (op ezel). Ik was hier heel lang mee bezig en had er uiteindelijk nog 8 gemaakt. Ik had deze op de MyCloud gezet.
Om 17:30 uur was ik gestopt met werken.


Op dinsdag was Annemarieke er gelukkig weer. We begonnen om 10:00 uur. 
Ik had eerst mijn mail gecheckt en we hadden samen de dag opgestart. Tijdens het opstarten hadden we ook onze ideeën voor het zelfportret besproken. Ik wilde graag laten zien dat ik een grote fantasie heb. Hierbij had ik een aantal schetsen gemaakt (mijn gezicht schminken met vormen, een foto op de kop zetten (dus dat ik loop en deze foto horizontaal spiegel), glow in the dark, etc.). Ik had deze ideeën besproken en Annemarieke zei dat ze dacht dat glow in the dark een goede uitdaging zou zijn. Ik heb nog nooit een foto met glow in the dark gemaakt, dus ik was het hier mee eens.
Ik zou de foto wel pas woensdag maken, omdat we geen glow in the dark spullen bij de hand hadden.
Aangezien we aan de muur met zelfportretten lang niks meer opgeplakt hadden, had ik twee foto's van een zelfportret van mij opgeplakt. 
Ik had hierna de Photoshop bestanden van de bewerkte foto's van Annemariekes werk op de MyCloud gezet.
Annemarieke had gezegd dat ik voor mijn zelfportret wel al notities kon maken: welke instellingen ik het beste kon gebruiken, etc. Toen ik dit gedaan had, hadden we gezellig geluncht.
Na de lunch had ik een lijstje voor Annemarieke met krijtverf geverfd. Dit was wel even fijn. Het bewerken van de foto's van Annemariekes werk is vrij intensief en ik ben dan ook gefocust bezig, dus het was fijn om iets anders te doen.
Na het verven van het lijstje, had ik de bewerkte foto's van Annemariekes werk met haar besproken. Ik had ze fout bewerkt. Ik had namelijk de niveaus aangepast, waardoor het werk van Annemarieke er ook anders uitzag. Ze zei dat ik het beste met de veelhoeklasso kon werken. Hiermee zou ik apart het werk en het werk met de ezel moeten selecteren. Daarna had ik hiervan maskers maken, zodat het werk niet veel veranderd en er zoals in het echt uitziet.
Ik had ook met Annemarieke al het werk wat ik tot nu toe had gedaan voor de catalogus van haar met haar besproken. Ze heeft mij hierop ook feedback gegeven. Ze vond dat ik goed bezig was. Ze vond mijn schetsen vooral goed. Over de moodboards had ze nog een paar opmerkingen, dus deze ga ik nog aanpassen. De selectie van de lettertypes vond ze prima. Ze had ook aangegeven dat ik wellicht hetzelfde lettertype kon gebruiken als op haar site. Dan wordt het meer een geheel. Verder vond ze het idee van losse papieren in een houten box doen wat er als een boek uitziet een goed idee. De bedoeling is namelijk dat ze altijd werk kan toevoegen aan het boek. Dus ik had een aantal opties genoteerd (ringbanden, in een mapje, in een houten kist en gebonden) waardoor dit een mogelijkheid zou zijn. We hadden ook het formaat van de pagina's besproken.
Na het bespreken van alles, had ik de foto's die ik van haar werk gemaakt had op de methode die ze aangegeven had bewerkt. Dit duurde erg lang, dus ik had uiteindelijk maar 2 foto's van werken kunnen bewerken.
Tenslotte sloten we de dag samen af.



Woensdag had ik alleen opgestart (Annemarieke was er vandaag niet) en had ik glow in the dark nagellak opgedaan voor de styling van mijn zelfportret. Ik voelde me hierna echt niet lekker, dus ik had even buiten een rondje gelopen. Dit hielp niet heel erg, maar wel een beetje.
Toen ik weer terugkwam, had ik een foto van één van de werken van Annemarieke op de ezel bewerkt. Dit duurde weer vrij lang. Hierna had ik spullen (zwart klein achtergrond doek en standaards) die ik voor mijn zelfportret nodig had naar het atelier gebracht (deze stonden namelijk in de shop). 
Om 12:00 uur gingen we samen lunchen.
Na de lunch zette ik alles goed neer voor mijn zelfportret. Ik had dit in de keuken in het atelier gedaan, omdat het daar vrij donker was en ik dit nodig had voor glow in the dark. Toen had Nicolet mij geholpen met een deel van de styling en met het maken van mijn zelfportret. Dit was een heel gedoe, aangezien we eerst de instellingen van de camera goed moesten zetten en ik goed op beeld moest staan. Uiteindelijk waren er wel een paar foto's tussen waarmee ik tevreden was, dus hadden we een paar spullen weer opgeruimd. Ik had het doek en de standaard van de camera laten staan, omdat ik de foto's eerst met Annemarieke wou bespreken.
Ik was hierna naar beneden gegaan voor de creatiemiddag. Ik was blij dat ik weer kon deelnemen hieraan, want het is even wat afwisseling. Ik hoef even niet gefocust naar een laptopscherm te kijken. Ik vind het ook leuk om te zien hoe goed Kama de creatiemiddag lessen geeft. We hadden geschilderd op doeken, die Kama later aan elkaar zou naaien zodat er een tafeldoek zou ontstaan. Ik vond het leuk om te doen. Ik was vrij snel klaar met het maken van mijn deel, dus had ik sfeerfoto's gemaakt. Hierna had ik al mijn spullen in het Cafe gelegd en was ik verder gegaan met het bewerken van foto's van Annemariekes werk. Ik had helaas uiteindelijk maar één foto kunnen bewerken. Ik denk dat ik weer te gedetailleerd te werk ging. 
Tenslotte sloten we de dag samen af.



Donderdag kwam ik alleen op het atelier aan, Annemarieke kwam pas iets later. Ik had toen zelf opgestart en ook gelijk mijn mail gecheckt. Hierna had ik een foto van Annemariekes werk op ezel bewerkt. Ik was hier ongeveer 40 minuten mee bezig. Ik had daarna mijn glow in the dark zelfportret met Annemarieke besproken. Ze zei dat ik de meest intrigerende foto moest kiezen. Ik twijfelde of de foto's fantasie uitten, dus ik had dit nog aangegeven, maar Annemarieke zei dat het prima was. Na het bespreken hiervan was Annemarieke ziek naar huis gegaan. Ze had gezegd dat ik gerust ook naar huis mocht gaan om thuis te werken, maar ik moest nog foto's maken in de studio van haar werk, dus ik was nog even gebleven.
Toen Annemarieke weg was had ik de studio klaar gezet en schoon gemaakt. Hierna had ik veel foto's gemaakt van haar werken. Dit ging goed, ik vond het alleen niet zo fijn om alleen in het atelier te zijn.  
Later had ik de foto's van mijn glow in the dark zelfportret op mijn laptop gezet. Aangezien dit een tijdje duurde, had ik ondertussen mijn grafische foto van vrijdag 17 januari gemaakt voor mijn Instagram account. Toen ik dit gedaan had, had ik de sfeerfoto's van de creatiemiddag op mijn laptop gezet. Tijdens het downloaden van die foto's had ik over het lijstje wat ik dinsdag geverfd had nog een tweede laag gedaan. Annemarieke had aangegeven dat dit nog nodig was. 
Ik had hierna nog de foto's die ik gemaakt had van Annemariekes werk op de laptop gezet. 
Rond 14:30 uur was ik klaar met alles, dus was ik naar huis gegaan. Rond 16:25 uur kwam ik thuis aan. 
Aangezien de reis naar huis langer duurde dan gedacht en ik nog thuis zou werken, had ik nog foto's van Annemariekes werk met ezel bewerkt. Ik had twee foto's binnen 30 - 40 minuten af gemaakt, waar ik heel blij mee was. Normaal duurde het altijd een stuk langer.
Om 17:15 uur was ik gestopt.




Afgelopen vrijdag had ik de dag alweer alleen opgestart; Annemarieke was ziek en de rest zou pas om 10:00 uur komen. Ik was begonnen met het checken van mijn mail en het bewerken van 2 foto's van Annemariekes werk op ezel. Ik had hier ongeveer een uurtje over gedaan. 
Rond 10:20 uur was ik naar beneden gegaan, om de dag op te starten met de rest. Aangezien bijna iedereen pas later zou komen had ik geholpen in het Cafe (vlaggen buiten neerzetten, etc.). Daarna hadden we samen koffie en thee gedronken. Ik was hierna weer naar boven gegaan (het atelier) en had een foto van Annemariekes werk op de ezel bewerkt. Om 12:00 hadden we samen met het team geluncht. 
Na de lunch had ik besloten om beneden in het cafe te werken, aangezien niemand in het atelier was. Ik had toen eerst 2 of 3 foto's van Annemariekes werk met ezel bewerkt. Hier was ik vrij lang mee bezig. Ik werk dan namelijk heel gedetailleerd, wat veel tijd kost. Hierna had ik mijn grafische foto bewerkt, de tekst erbij geschreven en deze geüpload op mijn Instagram account.
Beneden hingen een paar werken van Annemarieke die ik nog moest fotograferen, dus ik had deze samen met Sander naar het atelier gedragen. Om 16:30 uur had ik alles afgerond en opgeruimd. We hadden toen samen afgesloten. 
Ik had later nog mijn blog van week 19 geüpload.




Afgelopen week vond ik het maken van mijn zelfportret, het verven van het lijstje, de bespreking van mijn werk voor Annemariekes catalogus, het fotograferen van Annemariekes werk, de creatiemiddag en het maken van mijn grafische foto het leukst. Het maken van mijn zelfportret was heel interessant, omdat ik nog nooit zoiets had gedaan. Het was wel af en toe lastig om het goede beeld te krijgen en de foto scherp te krijgen. Ook moest de foto snel gemaakt worden in verband met de glow in the dark spullen. Het verven van het lijstje was iets heel simpels, maar ik vond het wel even fijn om te doen. Het was even een afwisseling van het constant gefocust naar mijn laptop scherm kijken. De bespreking van mijn al het werk wat ik gedaan had voor Annemariekes catalogus met haar vond ik ook erg fijn. Het was even fijn om rustig met haar alles door te spreken en feedback te vragen. Ik vond het ook fijn dat ze mij erbij betrok, ik mocht het formaat kiezen en mijn mening geven. Voor deze stage had ik soms moeite met het geven van mijn mening, dus dit was wel even fijn. Het voelt ook echt als een grote opdracht aan wat ik heel fijn vind. 
Ik vond het erg leuk dat ik weer deel kon nemen aan de creatiemiddag. Ik vond het een leuke opdracht en het was gezellig om met iedereen te kletsen en te socialiseren. Het was gewoon even een momentje rust. Verder vond ik nog het maken van mijn grafische foto leuk, omdat ik naar mijn mening de foto uit een vrij interessante hoek gemaakt had en ik vond het interessant om meer naar objecten te kijken. 

Het minst leuke deze week vond ik woensdagochtend en ik vond het jammer dat Annemarieke afwezig was. Woensdagochtend ging het gewoon even niet goed, dus ik was ook niet erg productief, waar ik wel van baalde. Ik was wel blij dat ik een rondje gelopen had. 

Reacties